Βόλτα

Το σάουντρακ της βόλτας: Mr Nobody από το The Silent World of Hector Mann, άλμπουμ του Ντιουκ Σπέσιαλ με τραγούδια εμπνευσμένα απ’ τις ταινίες του Έκτορ Μαν.

Η καριέρα του Έκτορ Μαν στο βωβό σινεμά έληξε άδοξα με την μυστηριώδη εξαφάνισή του. To όνομά του ξεχάστηκε, μέχρι που, δεκαετίες αργότερα, άγνωστοι άρχισαν να στέλνουν σε διάφορα κινηματογραφικά μουσεία ανά τον κόσμο κόπιες των ταινιών του.

Ένας καθηγητής, βυθισμένος στη λύπη και στο αλκοόλ μετά τον θάνατο της οικογένειάς του, πετυχαίνει ένα ντοκιμαντέρ για τον βωβό κινηματογράφο σ’ ένα νυχτερινό ζάπινγκ. Τα αποσπάσματα των ταινιών του Έκτορ Μαν που παρακολουθεί τον κάνουν να ξαναγελάσει μετά από πολύ καιρό. Παθιάζεται με τον ηθοποιό και ξεκινά να γράφει ένα βιβλίο για τη ζωή του.

Ο Ιρλανδός Ντιουκ Σπέσιαλ παθιάζεται κι αυτός με τον Έκτορ Μαν και ζητά από φίλους του μουσικούς να του γράψουν από ένα τραγούδι για κάθε ταινία του.

Το τραγούδι του Νιλ Χάνον:

Ο Έκτορ Μαν υπάρχει μονάχα στο οστερικό σύμπαν, και συγκεκριμένα στις σελίδες του The Book of Illusions, μαζί με τις περιγραφές των ταινιών του που αξιοποίησαν ο Ντιουκ Σπέσιαλ και οι φίλοι του για το άλμπουμ.

Την ιδέα μιας από τις ταινίες που περιγράφονται στο βιβλίο, εξάλλου, αναπτύσσει κι ο Όστερ στην ταινία The Inner Life of Martin Frost.

One thought on “Βόλτα

  1. Παράθεμα: The varieties of Heaven « Μαρία Ξυλούρη | Δωμάτιο Πανικού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s