Θάλασσα από δέντρα, θάλασσα από νεκρούς

aokigahara-forest-00

Στην Ιαπωνία το 1960, ένας συγγραφέας δημοσιεύει ένα μυθιστόρημα που κλείνει με την αυτοκτονία δύο εραστών στο δάσος Αοκιγκαχάρα, στο βουνό Φούτζι. Από τότε, λένε, το δάσος έλκει ακαταμάχητα τους αυτόχειρες.  Υπολογίζεται ότι καμιά εκατοστή άνθρωποι αυτοκτονούν εκεί κάθε χρόνο.

Ανάμεσα στο δάσος των δέντρων αναπτύσσεται ένα δάσος πινακίδων που προσπαθούν να αποτρέψουν τους  επίδοξους αυτόχειρες &, μέσα σε αυτά τα δύο δάση, απλώνεται το δάσος των πτωμάτων, αφού απ’ ό,τι φαίνεται οι αποφασισμένοι δεν διαβάζουν πινακίδες. (Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν να πεθάνουν διά απαγχονισμού. Δεν θα σου πρότεινα να ψάξεις τις σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο – παραείναι  φρικιαστικές.)

Από τη δεκαετία του ’70 οι αρχές διοργανώνουν κάθε χρόνο επιχειρήσεις για την περισυλλογή των νεκρών. (Το ρεκόρ των 73 πτωμάτων του 1998 έσπασε το 2002, όταν βρέθηκαν 78.) Συνήθως τους βρίσκουν χωρίς χρήματα, κοσμήματα & άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Δεν είναι ότι βάδισαν προς τον θάνατό τους χωρίς αυτά. Απλώς, στο δάσος εκτός απ’ τους αυτόχειρες συχνάζουν & κάποιοι που δεν φοβούνται τα πυκνά δέντρα & τα πυκνά στοιχειά & ξαφρίζουν τις  τσέπες των νεκρών.

Δ.

Το κείμενο είναι απόσπασμα από το Disappearances, τρίπτυχο με μερικά ακόμα από τα μέιλ του Δημήτρη που μοιράστηκε στην παρουσίαση του Πώς τελειώνει ο κόσμος στον Ιανό τον Νοέμβριο. | Το δάσος Αοκιγκαχάρα είναι γνωστό και ως Θάλασσα από δέντρα. | Λένε πως μερικοί υποψήφιοι αυτόχειρες καθώς μπαίνουν βαθύτερα στο δάσος ξετυλίγουν μια κορδέλα, ώστε να μπορέσουν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής αν το μετανιώσουν. | Η φωτογραφία από εδώ, όπου υπάρχουν ακόμα αρκετές (ανώδυνες) φωτογραφίες από το δάσος.

[λεπτομέρειες για το τέλος του κόσμου]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s